sestdiena, 2014. gada 22. marts

Pakalpojumi bērniem un jauniešiem Līvānu novadā 2013. gadā



Februārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika gadskārtējās Latvijas publisko bibliotēku apaļā galda diskusijas. Šogad bija pirmais gads, kad atbildīgie par darbu ar bērniem un jauniešiem par savu darbu atskaitījās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrā. Līvānu novada Centrālās bibliotēkas (LNCB) Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Margita Mālniece diskusijā piedalījās kopā ar Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Dobeles un Ogres reģionu galveno bibliotēku pārstāvjiem.
Diskusiju vadīja LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.  Pirmajā daļā katra reģiona galveno bibliotēku pārstāvji dalījās pieredzē par darbu ar bērniem un jauniešiem savā reģionā 2013. gadā. Līvānu NCB Bērnu literatūras nodaļa lepojas ar lasīšanas veicināšanas aktivitātēm:
·       Priekšā lasīšana maziem bērniem;
·       „Bērnu žūrijas” ekspertiem pirmo reizi tika rīkots lielais žūrijas noslēguma pasākums „Lasīt ir stilīgi”, kas pulcēja visus Līvānu novada čaklākos lasītājus. „Bērnu žūrijā” piedalījās piecas novada bibliotēkas;
·       Piedalīšanās zibakcijā „Lasīsim kopā”, kā arī citām lasīšanas veicināšanas aktivitātēm.
Diskusijas otrajā daļā atbildīgie par darbu ar bērniem un jauniešiem runāja par attīstības vīziju bibliotēku pakalpojumu specializācijā un par to, kas jāuzlabo bibliotēku darbā ar bērniem un jauniešiem.
Diskusijā piedalījās Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas speciālisti, pārstāvji no v/a ”Kultūras informācijas sistēmas”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru