sestdiena, 2014. gada 20. septembris

Projekta „Koks mūsdienās” ietvaros skolēni apmeklē bibliotēku



18. septembrī Jersikas pamatskolas 5. klases skolēni kopā ar audzinātāju Modrīti Pinupi un skolotāju Annu Greidāni viesojās Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā. Pārgājiena nedēļas ietvaros skolēni apmeklēja iestādes, kuru darbība saistīta ar koku, tā izmantošanu kokapstrādē un sadzīvē. Bibliotēka tika apmeklēta tāpēc, ka te vienkopus var atrast informāciju par dažādām tēmām, tai skaitā arī par koku.
Ekskursijas laikā bērni iepazinās ar bibliotēkas izkārtojumu, jo vairāki skolēni bibliotēkā viesojās pirmo reizi. Kopā noskaidrojām: kas ir daiļļiteratūra, retrospekcija un nozaru literatūra. Bērni uzzināja, ka grāmatas par mežu, kokiem un to apstrādi meklējamas nozaru literatūras nodaļā.
Bērni ielūkojās grāmatu krātuvē un izmēģināja, kā darbojas mobilo plauktu sistēma. Lielu interesi skolēnos izraisīja klusās lasītavas, kurās, netraucējot pārējos bibliotēkas apmeklētājus, var darīt visdažādākās lietas: lasīt, rakstīt un diskutēt.
 Bērnu literatūras nodaļā skolēni iepazinās ar “Bērnu žūrijas” kolekcijas grāmatām. Jersikieši ir čakli lasītāji un daudzi no viņiem arī bērnu žūrijas eksperti jau vairākus gadus. Arī šogad visiem Līvānu novada bērniem ir iespēja vērtēt grāmatas un kļūt par ekspertiem.
Veiksmi grāmatu lasīšanā, vērtēšanā un projekta īstenošanā! 

 Jersikas pamatskolas 5. klases skolēni un skolotāja Anna Greidāne


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru