ceturtdiena, 2017. gada 9. februāris

Tavas iespējas bibliotēkā


Bibliotēkas krājumā ir pieejama Nacionālā kino centra kolekcija “Latvijas filmu izlase”, kurā iekļautas filmas no pagātnes līdz mūsdienām. Kolekcijas filmas uz lielā ekrāna var noskatīties bibliotēkas Straumes zālē. Šo iespēju 2. februārī izmantoja Rudzātu speciālās internātpamatskolas skolēni.
Jāņa Norda 2013. gadā iznākusī filma “Mammu, es tevi mīlu” raksturo Latvijas kino jaunos laikus un stāsta par ģimeni un tās vērtību. Galvenā varoņa Raimonda prātā strīds ar mammu pārvēršas par pietiekamu iemeslu, lai bēgtu prom no mājām un pavadītu vakaru štābiņā - glaunā Vecrīgas dzīvoklī, kura atslēgas nočieptas no drauga mammas. Sīki meli rada arvien lielākus melus un nepatikšanu kamols aug augumā, līdz beidzot nonāk pat policijas redzeslokā. Radušos situāciju atrisināt spēj vairs tikai pieaugušie, šajā gadījumā, mamma ar savu neizmērojamo mīlestību un sapratni.
Daži skolēni filmu “Mammu, es tevi mīlu” bija redzējuši jau iepriekš, tāpēc ieteica to noskatīties saviem klases biedriem. Pēc filmas noskatīšanās pusaudži ar skolotāju Lidiju Gavari pārrunāja redzēto un dalījās savos iespaidos.




                                                             Foto no bibliotēkas arhīva

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru