trešdiena, 2017. gada 13. decembris

Ziemassvētku rūķu darbnīca



13. decembrī  Līvānu NCB Bērnu literatūras nodaļas organizēto radošo nodarbību apmeklēja  Līvānu PII “Rūķīši” piecgadīgo un sešgadīgo bērnu grupa “Mazputniņi” kopā ar audzinātājām Maiju Leikuču, Ritu Teilāni un Inesi Andrejevu.
Savu ceļojumu pa bibliotēku bērni uzsāka ar biezo, pieaugušajiem domāto grāmatu apskati pirmajā stāvā. Kopā noskaidrojām, kas atbilst jēdzieniem “piktogrammas”, “retrospekcija” un “periodika”.
Otrajā stāvā mazos ciemiņus ieinteresēja klusās lasītavas, e-pakalpojumu nodaļas noformējums un krātuve ar bīdāmajiem plauktiem.
Bērnu literatūras nodaļā bērni ar lielu interesi apskatīja Ziemassvētku grāmatu izstādi, īpaši lielu uzmanību pievēršot dzejoļu grāmatām, jo svētki tuvojas, un visiem skaidri zināms, ka Ziemassvētku vecītis no bērniem gaidīs daudz un dažādu dzejoļu.
Radošā nodarbība sākās ar jau iepriekš sagatavoto materiālu izdalīšanu, lai bērniem vieglāk  izveidot Ziemassvētku apsveikuma kartīti.  Mazie ciemiņi cītīgi līmēja eglītes un izvēlētās dzejas rindas. Darbu beidzot parakstīja kartiņas, lai vēlāk tās dāvinātu saviem mīļajiem svētkos.
Lai jauki un radošām idejām bagāti Ziemassvētki jūsu mājās!















                                                             Foto no bibliotēkas arhīva

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru