otrdiena, 2023. gada 10. oktobris

 


Sestdien, 30. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē norisinājās Nacionālais skaļās lasīšanas sacensību fināls. Sacensībās piedalījās 30 reģionālie lasīšanas čempioni no visas valsts - 15 meitenes un 15 zēni. Viņus pavadīja klases biedri, kuri skandēja fanu saukļus un demonstrēja atbalsta plakātus.

Skaļās lasīšanas sacensību finālu Gaismas pilī rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā.

Līvānu reģionu ļoti drosmīgi un pārliecinoši pārstāvēja Emīls Bikernieks no Rožupes pamatskolas (skolotāja Lidija  Afanasjeva). Emīls lasīja fragmentu no Ineses Ķesteres grāmatas “Skolas spoks”.

Sacensības vērtēja ieinteresēta un grāmatas mīloša žūrija – LNB Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone, rakstniece Luīze Pastore, LMT prezidents Juris Binde, mūziķe Marta Grigale un Privātās Montessori sākumskolas direktors un biedrības "Tēvi" pārstāvis Lauris Bokišs.

Paldies Emīlam par drosmi un uzdrīkstēšanos! Paldies Rožupes pamatskolas skolotājai Lidijai Afanasjevai, Rožupes bibliotēkas vadītājai Maijai Jasinskai un līdzjutējiem, kuri bija centušies un padomājuši kā atbalstīt Emīlu!

Vairāk par pasākuma norisi uzzināsi šeit: lnb.lv/nacionalas-skalas-lasisanas-sacensibas

Foto mirkļi no pasākuma/Fotogrāfs: Kristians Luhaers, LNB
















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru