piektdiena, 2011. gada 25. februāris

Baltijas Grāmatu svētki 2011

No 3.līdz 6. martam Rīgā Starptautiskajā izstāžu centrā, Ķīpsalas ielā 8, notiks Baltijas Grāmatu svētki 2011. 
Varbūt arī Tevi interesē kādās no svētku aktivitātēm?
Sestdien, 5. martā 
Latvijas Grāmatnieku ģildes stendā 

10.00-11.00 Bērni un grāmatu varoņi svin rakstnieka Jura Zvirgzdiņa dzimšanas dienu
Operas ceļojošo Pasaku Teicēju (Nauris Puntulis), Vīnes dziedošo pieminekli Augustiņu, Štrūdla kungu ar kanārijputniņūsām (Juris Ādamsons) un pašu Nakts karalieni no Mocarta operas „Burvju flauta” (Evita Raituma) ciemos atvedīs Vīnes zirdziņš (Dagne Reinika). Minēsim mīklas vērīgiem lasītājiem, kopā ar kaķiem no Kaķu mājas jumta starp pieminekļiem sameklēsim dzīvu rakstnieku un viņa lācīti Tobiasu, lai ar dziesmu apsveiktu dzimšanas dienā! Organizē apgādi „Zvaigzne ABC”, „Jāņa Rozes apgāds”, „Liels un mazs”, „Pētergailis”, „Zinātne”,”Garā pupa”.
 
15.00-16.00 Fantāzijas žanrs – dzīve aiz redzamās realitātes robežām
Lindas Nemieras romāna “Septiņi” un Lauras Dreižes romāna “Nepabeigtais skūpsts” atvēršanas svētki. Pasākumā prezentēs jaunās autores Lauras Dreižes romānu “Nepabeigtais skūpsts” - oriģināla un jau lasītāju atzinību ieguvusi parafrāze par šobrīd pasaules jauniešu vidū tik populāro vampīru tēmu, kā arī rakstnieces Lindas Nemieras (dz. Dreimanes) aizraujošo modernās fantāzijas žanra romānu “Septiņi”.
Konkursa “Zvaigznes grāmata 2010. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem” uzvarētāju apbalvošana. Pasākums notiek “Zvaigzne ABC” aizsāktā projekta F&F grāmatas ietvaros, kura mērķis ir popularizēt fantāzijas un fantastikas literatūru – gan tulkojumus, gan oriģināldarbus. Apbalvoti tiks 13 autori, kuru vidū ir gan Latvijā jau pazīstami un iecienīti rakstnieki, gan jauni autori un ilustratori. Organizē apgāds  „Zvaigzne ABC”. 

Sīkāku informāciju par svētku norisi skaties šeit: Baltijas grāmatu svētki

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru